You are here

Herăstrău, Aviatorilor, Floreasca, Primăverii, Aviației sau Kiseleff: cum arată oferta de locuințe de lux din zonele premium ale Capitalei

Publicat: 13 Jun 2017, Wall-street.ro

Peste 1.000 de locuințe premium se află în prezent în construcție în Capitală, potrivit unei analize a companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, iar cele mai active cartiere din punct de vedere al dezvoltarilor sunt Floreasca și Herăstrău. Având în vedere că zona de nord a devenit un hub important de spații de birouri, încrederea investitorilor și apetitul pentru dezvoltarea unor unități rezidențiale premium era normal să urmeze aceeași tendință pozitivă.

Cererea pentru apartamentele localizate în zonele premium ale orașului este reflectată de trei mari aspecte: disponibilitatea scăzută a apartamentelor finalizate (doar 30% din unitățile finalizate în 2016 mai sunt disponibile pentru vânzare), numărul mare de unități aflate în construcție (aproximativ 1.000) și faptul că 40% din acest volum a fost deja tranzacționat, potrivit Cushman & Wakefield Echinox. Astfel, pe fondul unei cereri ridicate și oferte limitate, prețul unui penthouse în Capitală poate ajunge și la 1,5 milioane de euro.

nbsp;